Dårlig samvittighet

Akkurat nå er nyleiligheta mi full av folk, det males i alle rom og det er full aktivitet. Jeg? Jeg ligger utslått på sofaen min i gamleleilighta, tom for krefter og energi. Jeg får så innmari dårlig samvittighet for at jeg ligger her mens de snille menneskene rundt meg jobber hardt. Men jeg har ikke annet valg, nå må jeg ha en pause, kroppen vil ikke mer.
Å, som jeg skulle ønske at jeg hadde to brukne bein akkurat nå, sånn at de kunne se noe fysisk på meg som gjør at jeg ikke orker. Sånn at de VET at det er fordi jeg ikke kan , ikke fordi jeg er lat og ikke gidder.
Jeg vet jo at de ikke tenker sånn, men likevel surrer tankene.
Foreldrene mine, søs og mannen hennes og en kompis av foreldrene mine hjelper til. Jeg er evig takknemlig for all godheten jeg har rundt meg, men jeg skjønner ikke hva jeg har gjort for å fortjene det.

Reklame

15 kommentarer om “Dårlig samvittighet

 1. Så snill familie du har:) Har lyst å si at du ikke skal ha dårlig samvittighet, men det er lettere sagt enn gjort. Du gjør ditt beste og det er mer enn bra nok. Kanskje neste gang er det din tur til å hjelpe når noen i din familie trenger deg?
  Jeg kjenner selv veldig på det med lite energi. Jeg personlig tror det har med medisinene å gjøre, særlig antipsykotika. Skal bytte type nå og se om det går bedre…
  Lykke til med flyttingen 🙂

  Liker

 2. Tenker så på deg ❤ Du er nok hverken doven eller lat vennen, du har lite energi og blir fort sliten, jeg tipper at de forstår. Men ja, jeg forstår også godt at du har dårlig samvittighet, selv om jeg tenker du ikke har noen grunn til å ha det. Men ja, det er lett å si, men ikke lett å tro på.. Kjente på det samme selv, Tirsdag som var^^
  Det holder for de å se at du setter pris på det vennen, du er god nok – aldri glem det ❤ Og jeg vet, hadde du hatt energien og kreftene så hadde du hjelpt til og vært en del av det, men en dag er du oppe med mye mer krefter, og da kan hende det er en av de som trenger hjelp og støtte ifra deg.. Stay strong nydelige deeg! <33

  Liker

 3. ❤ ❤ ❤ Kjenner igjen den tanken om å være redd for at andre skal tenke at du er lat og ikke gidder. Det er en vond tanke!! Har mange ganger tenkt at jeg heller skulle hatt en synlig sykdom, en som andre kan forstå. Heldigvis er det flere og flere som forstår psykisk sykdom også.
  Familien gjør det fordi de er så glad i deg. De ønsker virkelig å hjelpe deg.
  Du er så god og snill vennen ❤ ❤

  Liker

 4. Ekahm: Jeg er heldig, de er verdens beste. Det er nok lettere sagt enn gjort , men jeg prøver, og håper og tror de vet hvor mye jeg setter pris på hjelpa. Meen, jeg skulle gjerne gjort det selv. Jeg håper det. Virkelig!
  Må få høre hvordan det går, om det hjelper å skifte medisin. Jeg krysser fingrene for deg ❤
  Takk 🙂

  Liker

 5. ååå, jeg kjenner meg sånn igjen…. det er så vanskelig det der, for noen ganger så er jeg så sliten at eg har ikke sjans til å orke noe, men samtidig er det utrolig dritt å ha sånn skyldfølelse konstant fordi noen andre gjør ting for meg…. jeg tror jeg bare må tenke på det slik at hvis jeg var frisk og en av dem var syk, hadde jeg med glede stilt opp for dem.. enklere sagt enn gjort å legge om tankemønsteret, men å tenke litt sånn iallefall kan jo hjelpe..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s