«Det nytter ikke bytte ut cola light med sukkerfri pærebrus»

For en liten stund siden var jeg og tok blodprøver, og jeg var veldig nervøs på resultatene. Det tok noen dager, og så var svaret i postkassa. Utrolig nok så var det meste greit, men stoffskiftet mitt var i nedre normalgrense, og de ville sjekke de igjen om en måned. Når jeg fikk dette brevet var jeg veldig opptatt av det som sto der, at jeg mest sannsynlig har lavt stoffskifte, jeg googlet det opp, og jeg hadde alle symptomene på det. Det forklarte så mye. Jeg ble faktisk litt forbanna, vel, inni meg vel og merke, fordi jeg for en god stund siden var hos fastlegen min fordi jeg hadde så mye vondt i kroppen, muskelsmerter, men da ble jeg avfeid og sagt at det var fordi jeg var trist. Jeg trodde på det. Men lavt stoffskifte kan gi utslag på det, og det irriterer meg at han ikke undersøkte og tok prøver, istedenfor så ga han meg en resept på sterke ibux og det var det.  Psykis syk. Stempel. 

Når jeg fortalte resultatet til mamma kom det fram at jeg har hatt lavt stoffskifte før, for lenge siden. Lavt stoffskifte er en sykdom som skal behandles livet ut med medisiner. Sist gang de fant det ut ble alt gjort over hodet på meg, jeg kan ikke huske å ha blitt fortalt om det en gang.. 

I kveld når jeg satt og så på firestjerners middag på tv fikk jeg beskjed om at jeg skal avgårde for å ta nye blodprøver i morgen. Jeg ble satt ut. I morgen? Det skulle jo gå minst en måned før nye blodprøver skulle taes, og nå har det bare gått tre uker. Jeg blir stressa, jeg visste jo ikke om det før i kveld. Jeg liker å vite ting!

Så er det det da, grunnen til at de vil sjekke det opp er spørsmålet om hva som skylder hva. Kom høna eller egget først? Er det matinntaket mitt som gjør meg sliten og trøtt, eller er det at jeg har lavt stoffskifte som gjør det? Er det på grunn av matinntaket at jeg har lavt stoffskifte? 

Jeg er sliten og trøtt av å være sliten og trøtt, så jeg håper på en måte at jeg har lavt stoffskifte for da blir det satt i gang behandling for det, og kanskje det hjelper på energinivået mitt.

Samtalen med psyk sykepleier i dag var blant annet slik:

Nå har du prøvd en metode i tolv, tretten år. Det funker jo ikke sånn kjempebra, du må vel være enig i det? Noen ganger må man gjøre endringer for å få et bedre resulatat, men det må være store nok endringer til at det hjelper deg i riktig retning. Det nytter ikke bytte ut cola light med sukkerfri pærebrus, det må større tiltak til.

 

H*n har nok rett.

 

Reklame

5 kommentarer om “«Det nytter ikke bytte ut cola light med sukkerfri pærebrus»

 1. H*n har nok rett ja kjære.. Jeg vet det gjør vondt, men han har jo rett.
  Det er nok kombinasjonen, matinntaket kan endre stoffskiftet og så blir du dårlig av det :/
  Jeg er her for deg kjære, uansett hva ❤
  Savner deg så uendelig mye, og jeg håper en gang at du klarer å ta de andre tiltakene, de større ❤ Så du får det livet du fortjener ❤
  Styrkeklem :-*

  Liker

 2. H*n har rett, men håper h*n skjønner hvor utrolig vanskelig det er for det.
  Kjenner meg veldig igjen i «Jeg er så sliten og trøtt av å være sliten og trøtt». Blir drittlei faktisk. Alt blir verre når vi er det.
  Jeg håper det går greit å ta blodprøver i morgen, selv om du ikke fikk vite noe før i kveld.
  Klemmer ❤

  Liker

 3. Lykke til med blodprøver!
  Det var disse endringene da, har fått samme talen fra min behandler. Jeg synes bare det er så kjempe skummelt å skulle leve på en helt annen måte enn hva jeg er vant til. Det jeg er vant til (selvom det er destruktivt) er trygt, men det jeg ikke er vant til blir bare et hav av mange spørsmål jeg ikke klarer å nøste opp i.
  – Eksempel: Jeg spiser lite. De vil jeg skal spise mer.
  Det jeg må begynne å gjøre er å spise normalt, noe jeg ikke er vant til! Dette blir da kjempe skummelt for jeg vet ikke konsekvensene, de kan si så mye de vil at vekta blir stabil, men i mitt hodet kommer jeg til å legge på meg drastisk. Jeg kommer til å føle meg kvalm hele tiden og trangen til å spise å spy blir større, osv. Nå kom jeg med påstander, men de er mine spørsmål som jeg gjør om til påstander for å beskytte meg selv.
  Utenfra kan man se at det er veldig dumt og at endringen som må gjøres er å spise mer…
  Det kan være utrolig hardt å måtte bare innse dette…
  Men lykke til, sterke du! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s