Never ending story – hverdagsutfordringer ved å være innlagt

Tenkte jeg skulle dele femten små og store utfordringer med å være innlagt på en (åpen) sykehusavdeling.

Jeg går ikke inn i dybden i dette innlegget men tenkte jeg skulle gi dere ett innblikk i hverdagsutfordringene som innlagt

– Man vet aldri om kaffen som står på kanna er varm eller kald og prøver hele tiden å time kaffetørsten til måltider for da er man nesten sikker på at det er fersk og varm kaffe man får i koppen.

– Siden jeg er veganer har jeg ikke peiling på hva måltidene bringer av mat, nå tenker jeg generelt på middag (og på denne avdelingen er det også lunsj fra kjøkkenet), mens resten av gjengen som spiser «vanlig mat», har en lunsj og middagsliste for en uke framover med to alternativer til middagsmat.

– Når man går tom for essensielle ting sent på kvelden, som for eksempel colazero, soyamelk eller garn og ikke har mulighet til å få ny forsyning før neste dag. #hverdagskrise

– Når din medbrakte kaffekopp forsvinner og du ikke vet hvor den har blitt av fordi du glemte å ta den med inn på rommet før du gikk og la deg og nattevaktene har ryddet.

– Stolen «min» er opptatt. Fullstendig krise og jeg går tilbake på rommet. Det høres jo ganske rart ut, men det er mange grunner til at jeg anser en stol som «min».

– Siden du har lange dager og litt for god tid til å surfe på mobilen er det litt for lett å nettshoppe. Guilty ✌

– Vaskemaskina er opptatt, eller er du som meg og er ekstremt glemsk, så glemmer man at maskina er satt på med dine klær og glemmer å henge de opp/sette på tørketrommelen.

– Glemme av at du har klær i tørketrommelen og er tom for undertøy. Haha 😂😳

– Huske navn. Jeg er elendig til dette og det er ganske mange personer og navn man er borti når man er innlagt over lengre tid.

– Å måtte forholde seg til mange personer. Ikke lett for min del ihvertfall og jeg trenger trygghet i den form at jeg kjenner kontaktpersonen min for dagen litt ihvertfall.

– Man har jo ikke store plassen som er bare sin, det er ett soverom med bad og ikke så mange lagringsplasser. Ting og tang hoper seg veldig opp.

#rotekopp

– Dette henger sammen med det over. Vaskedama skal vaske gulvet og tingene flyter. Man rydder hver morgen, men til kvelden er det like rotete.

– Å dusje er ett kapittel for seg selv, vannet skifter nemlig veldig fort og veldig ekstremt temperatur.

Se for deg at du nettopp har tatt shampoo i håret og vannet blir plutselig iskaldt og holder seg kaldt lenge.

– Du skal sette deg ut i stua, men glemmer hele tiden ting du skal ha med ut og må gå flere rundturer fram og tilbake fra rommet ditt og ut i stua.

– Når du skal ut på verandaen og røyke og det plutselig begynner å styrtregne. Ikke kult og det er ikke tak over røykeplassen. Men greier du å holde deg? Nei. Ut i regnet bærer det.

Jeg har forresten lagt denne i ønskelista mi – teksten var ekstremt passende og litt morsom så forhåpentligvis eier jeg denne snart. Fra kid forresten, og var ikke noe dyr. Tenkte kanskje å legge garn oppi, selv om det visst egentlig er en skittentøykurv.

So long, vi snakkes nok snart ❤

#innlagt #sykehus #psykiatri #psykiskhelse #psykiatriblogg #hverdag #utfordringer #galgenhumor #timing #etpsyktinnblikk

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s