Psykiatriens Helter

Det er mye som kan bli sagt om psykiatrien og menneskene, både personalet, behandlere og medpasienter, men veldig ofte blir det negative opphøyet og det positive nesten glemt.

Det er ikke rettferdig.

Det er nemlig mye mer positivt enn negativt som møter en for det meste.

Ja, jeg har møtt på noen dustehuer som aldri i verden skulle fått jobbe innen helse, men hva med alle hverdagsheltene som gjør alt de kan for å lettne situasjonen din?

Jeg har heldigvis sett flere av den sorten, både i ungdomspsykiatrien og i «voksenavdelingene», noe jeg er evig takknemlig for.

Jeg har hatt Behandlere som har sett på meg med tårevåte øyne og sagt at de bryr seg, og at jeg har vært igjennom mye mer enn det andre aner.

Jeg har hatt Behandlere som har kommet på jobb i frihelga sin for å hjelpe meg når jeg trengte det for å unngå tvang.

Jeg har kjørt i timesvis med dundrende musikk på i bilen, just my type of joy, for å prøve å få tankene over på andre ting med den beste primæren jeg hadde på UPA.

Jeg blir lært mer og mer i strikkeriets verden og fått en mestringstrategi i strikking

Jeg blir klappet på kinnet, får klemmer, medmenneskelighet, noen ganger nødvendig tough love, hjelp til å unngå destruktivitet når jeg trenger det og også hjelp til veien videre hjemme.

Jeg blir holdt trygg her jeg her nå, med gode mennesker rundt meg.

I dag skulle jeg bake knekkebrød ( som jeg pleier), og jeg og sykepleierstudenten som er her nå fant ut at vi skulle prøve å overraske Matmons Bamsefar him self AKA teamlederen på avdelingen med nystekte boller som han har gått å siklet etter og tullet om.

Vi sneik og vi snika og vi klarte faktisk å lure han, med det resultatet at jeg fikk en klem når jeg ga han to rykende ferske boller i hånda.

Jeg elsker å gjøre folk glad og det er så kjekt når jeg får det til!

Med over tolv års erfaring i psykiatrien og helsevesenet kan jeg si med hånda på hjertet at jeg ikke har vært her i dag om det ikke hadde vært for det fantastiske helsevesenet Norge har.

Heldigvis er det flest Helter i psykiatrien og det fortjener de alle og enhver ros for!

#psykiatri #psykisksyk #psykiskhelse #mentalhelse #åpenhet #tabu #tabuer #hverdagshelter #helter #takknemlighet #glede #helsevesen #helsevesenet #sykepleiere #miljøarbeidere #behandlere #hjelp #omsorg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s