Sykdom og glede om hverandre

Da var dagens energikvote brukt opp og vel så det. Sminken er fjernet, nattkjolen på og dagens siste røyk inntatt.

Jeg og Søs kom oss ikke avgårde før litt over elleve istedenfor klokka ti som vi hadde planlagt på grunn av biltrøbbel. Heldigvis kom Svoger og fikk byttet bil med Søs slik at hun fikk hentet meg og vi ikke måtte avlyse planene.

Da ble det moatur på oss da, og Søs hadde storhandel selv om det var ting hun hadde plan om å kjøpe, mens jeg fikk kjøpt meg noen småting på gjett da, 70 % haha 😅 Jeg så meg ut noen ting jeg skal kjøpe når jeg får lønning da, akkurat nå er lommeboka ganske skrål. Det positive er at erstatningspengene kom inn i dag, det negative er at det meste gikk bort i å betale regninger. Det er likevel ganske deilig å fjerne litt fra regningsbunken da! Nå begynner jeg å bli voksen hæ? 😁

Jeg var tilbake på avdelingen i halv tre tiden, og har i grunn vært sliten og lei i ettermiddag, Angsten og Mørket har tatt litt for stor plass, men med hjelp av litt musikk og nettsurfing gikk det bra det og.

I går kveld skrev jeg og Primær S en ukeplan for uka og nå er det spikra, etter hudlegetimen blir jeg kjørt hjem til Fargekaoset og blir der over natta. Det skal faktisk bli litt godt kjenner jeg, og hjertet mitt, Zaphi skal komme og bli kost ihjel. Jeg håper hun ikke blir helt forvirra av å bare være hjemme i ett døgn før hun blir flyttet tilbake til foreldrene mine, men jeg satser på at det skal gå bra.

I forrige uke var det ett år siden jeg ble hentet av ambulansen og kjørt til hjerteintensiven og påfølgende psyk etter et selvmordsforsøk. Det som var spesielt den gangen var at det egentlig ikke var en bevisst handling, jeg var såkalt «vekke» når jeg inntok tablettene og måtte sjekke om jeg hadde gjort det når jeg kom tilbake til meg selv. Jeg sa faktisk ifra til personalet på Huset mitt hva som hadde skjedd selv om jeg egentlig ikke orket styret som fulgte. (Det var riktignok nesten ett døgn etterpå, men jeg måtte til observasjon likevel)

Det fulgte en to og en halv måneds innleggelse etter den episoden, noe som vil si at jeg i løpet av de tolv siste månedene har vært innlagt i åtte av de😶 Det har vært ett tøft år, og det er ingen utskrivelse i sikte, men forhåpentligvis snur ting til det bedre snart.

Det verste med å være innlagt så mye er at jeg savner Tatou (hunden min) og Zaphira (katten min) AKA hjertene mine ufattelig mye. De og familien min er alt for meg og det er veldig vanskelig å være så mye borte fra de begge to.

De blir jo tatt godt vare på av foreldrene mine, but still – jeg skulle ønske de kunne være hos meg der de hører hjemme. Jeg håper det ikke blir så altfor lenge til jeg er sterk nok til å komme hjem. Plusset med påskestengingen er jo at jeg får ha kose masse med dem! Jeg har riktignok ikke bestemt meg for om det blir begge to som skal komme hjem, eller om det blir for mye med ansvaret for Tatou enda slik at det bare blir Zaphi som er tilstede, men det skal jeg tenke litt på. Jeg får jo uansett masse tid med Tatou selv om han ikke blir å være hjemme i Fargekaoset!

I morgen skal jeg fylle ut noen spørreskjema i forhold til utredelse, og så er det jo En Sunnere Hverdag – turdag, og ellers har jeg ingen planer utenom strikking. Jeg har fått til flettemønsteret på forstykkene i dag, woohoo, det hadde jeg ikke trodd. Haha, det spørs hvordan det går når jeg skal begynne på bakstykket for der går flettingen i kryss og tvers i begge retninger så da gjelder det å ha tunga beint i munnen 😂 (haha, er det slik det uttrykket er forresten? 😳)

Nå er resten av kvelden dedikert til netflix før jeg tar natta, så vi snakkes snart.

Natta ❤

-Håp

#psykiatri #psykiatriblogg #psykiskhelse #mentalhelse #sykehus #innlagt #shopping #glede #utfordringer #håp #familie #dyr #hund #katt #smågleder #hverdag #kreativitet #kreativ #strikking #strikkeglede #gave

Reklame

En kommentar om “Sykdom og glede om hverandre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s