Ærlighet om depresjonens svingdans

Nå skal jeg dele noe som sitter innmari langt inne fordi det et så langt i fra det perfekte liv som så mange andre deler.Det har vært en veldig tung uke og depresjonen har hatt overtaket på meg. Denne uka kan jeg briljere med tittelen som ukas slask. Antrekket jeg tok på meg en morgen ble plutselig brukt som nattøy. Så en dag og en natt til, og jepp, enda en natt før jeg endelig fikk krefter til å stelle meg og ikke minst skifte klær. Man føler seg rimelig dum når man innser at man ikke har orket tanken en gang på å dusje på en uke. En hel uke, du leste nok riktig ja. I kveld fikk jeg hjelp til å vaske rommet og skifte sengetøy. Skal jeg fortelle deg en ting til?Det er faktisk veldig skamfullt å ha andre som ser sporene av spisespyseansene. Smuler i senga, papir på gulvet og atter og atter smuler over alt. Nå er det jo ikke alle som ser disse små tegnene, men jeg må jo innse at her på avdelingen skjønner de det. Jeg skjønner at de skjønner det, og de skjønner at jeg skjønner at de skjønner det.Puh, men det er fakta faen.Hun som hjalp meg sa faktisk at når hun begynte å jobbe i psykiatrien for mange år siden så tenkte hun som så, de har jo for pokker både armer og bein som funker, de klarer da å vaske!Her kommer poenget.Hun har (heldigvis) innsett at det ikke handler om det. Det handler om hvilke krefter og energi man IKKE har, og hvor utmattende det er å tenke på alt man SKULLE ha gjort.Det er faktisk slik, energinivået ditt er der at man i perioder bare orker å puste. Man føler seg så innmari, innmari verdiløs og ubrukelig når det står på som verst, og det er veldig vondt å innse at man trenger hjelp til de dagligdagse tingene som "alle andre" bare gjør.MenMan er desto mer takknemlig når noen vil hjelpe.Jeg har hatt en uke der jeg ikke har orket å strikke en gang, og det sier jo sitt.Hvorfor deler jeg dette med dere? Hvorfor viser jeg dere ett innblikk inn i en hverdag som jeg håper ikke gjelder deg? Jo, de er nettopp på grunn av målet med Tankekaoset, å vise dere ett ærlig, sårt og viktig innblikk inn i en psyk hverdag og fjerne tabbene som er rundt psykisk helse. Alle har en nemlig, det gjelder deg også.(Nå vet jeg at min kjære Lillebror leser, så jeg vil bare understreke at jeg er på vei oppover igjen, det går bra og jeg får hjelp)

#åpenhet #ærlighet #viktig #viktighet #sårbarhet #ærlig #psykiatri #psykiatriblogg #psykisk #psykiskhelse #mentalhelse #helse #tabuer #tabu #sykehus #helsepersonell #leger #psykologer #miljøterapi #depresjon #generasjonperfekt #syk #angst #takknemlighet #vg #dagbladet #håp

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s