Juletanker og takknemlighet

Aller først vil jeg si at jeg tenker på dere i dag, du som gruer deg til i kveld, du som opplever vold, rus og forbinder jul med negative opplevelser. Du som kanskje ikke hadde råd til å kjøpe julegavene du skulle ønske du kunne gitt til de du er glad i, du som sitter alene. Noen er innlagt på sykehus, andre bor på gata uten ett fast tak over hodet. Jeg vil bare si at jeg tenker på dere, og ønsker dere en så god jul som mulig enten du prøver å gjøre det beste utav disse dagene eller om du gjemmer deg i senga i noen dager. Vent litt, god Lørdag, eller bare god dag, men vit at det er mange som tenker på dere i disse tider.

Livet er ikke bare lett, de aller fleste av oss bærer med oss bagasje, bare i forskjellige tyngder, men nå er det altså jul og det kan være både godt og vondt for mange.

Du er ikke alene, det er noen som bryr seg om deg selv om det kan være vanskelig å se selv.

Her er kontrastene ganske store fra en dag til den neste. I går tidlig våknet jeg svett og livredd med påfølgende dissosiasjonsanfall på avdelingen, mens i morges ble jeg vekt grytidlig av søteste Tantegull på rommet mitt på bygda hos Søs, som var innmari, innmari spent på dagen. Jeg synes det var en veldig god og koselig start på dagen.

Når klokka slo seks klarte jeg ikke holde henne unna stua lengre, så da sto vi opp, åpnet julekalenderen hennes og gikk opp til stua der julestrømpene våre lå. Vi måtte vente en halvtime før Barne-TV begynte, men så fikk vi sett litt før øynene mine gikk i kryss.

Jeg gikk for å sove litt til, og når jeg våknet igjen hadde Søs og Svoger, og Pappa/Bestefar våknet også.

Formiddagen har vært rolig, med tv-titting og kos, og så kom jaggu meg selveste nissefar på besøk også. Det var storstas for ei lita jente på fire år og det er så herlig å se julegleden hennes.

Kan vi åpne en pakke nå?

Nå da?

Nåå da?

Det er nok en lang dag for en liten jente, men jaggu er det litt spennende for ett voksent barn også. Jeg gleder meg til alle får åpne pakkene jeg gir dem, jeg synes det er så kjekt å gi gaver til andre. Såå må jeg jo innrømme at jeg er litt spent på om det ligger en pakke eller to under treet til meg også da😂😏

Når jeg satt med Tatou og Zaphira på fanget tidligere i dag kjente jeg veldig på takknemlighet. Mye er vondt og vanskelig i min hverdag, men jaggu er det mye som er fint også. Jeg har kanskje ikke a4 drømmene i boks, men jeg er heldig likevel. Jeg har to hjerter med fire poter hver som betyr alt for meg, jeg har en kjempefin og støttende familie i form av søsken, Tantegull og foreldre og det er mer enn hva mange andre har.

Jeg er evig takknemlig for det jeg faktisk har

Nå står tv-en på i bakgrunnen mens vi venter på at alle skal ta på seg finklærne og middagen blir servert. Jeg gleder meg veldig til linsesteik som er min etterlengta julemiddag, mens resten av gjengen har det tradisjonelle ribbe/pinnekjøtt måltidet på menyen.

Jeg koser meg veldig, det vonde har holdt avstand i hele dag og det, det er veldig godt.

Jeg vet at dette ikke er slik alle dagene mine i jula blir, så derfor prøver jeg å nyte dagen til det fulle.

Ta vare på dere selv og hverandre i disse dager

Husk å pust og riktig god og fredfull jul til dere alle

Klem Håp

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s