Pilleavhengig?

Jeg hørte akkurat på P3s dokumentar Pilleavhengig og det sammen med kommentaren jeg fikk på forrige innlegg – 30 piller, gjør ikke det vondt verre? får meg til å tenke.

Visste dere at jeg har tatt antidepressiver i over tretten år? Altså halve livet mitt? Det, pluss en haug med andre virkestoff som skulle/skal gjøre livet mitt lettere å håndtere.

Er jeg kronisk ulykkelig, er noen rett og slett bare født trist?

Jeg vet ærlig talt ikke, og jeg aner heller ikke hvem jeg hadde vært uten alle disse medisinene jeg tar daglig og som jeg har tatt i tretten år. Det har riktignok ikke vært samme pillecocktailen hele tiden, faktisk har jeg til tider følt meg som en prøvekanin når det kommer til medisiner og jeg har i grunn prøvd det meste. Bivirkningen jeg har hatt størst vansker med er økt matlyst og vektoppgang. Det pluss en spiseforstyrrelse i ørten bekledninger har ikke vært en god kombinasjon for å si det mildt.

For å gi et enkelt eksempel, våren 2015 begynte jeg på antidepressiva nummer to i ett forsøk på å minske depresjonen jeg var i, resultatet ble at jeg la på meg 18 kilo på bare ett par måneder. Jeg sluttet tvert når jeg skjønte at det var på grunn av medisinen jeg konstant var sulten, men det var starten på ett nytt kapittel i Matmonsteret bok nummer tusen. Det kan jeg heller komme tilbake til senere, det er en historie for seg selv nemlig.

Jeg prøver hardt å ramse opp alle medisinene jeg står på, men vet dere hva? Jeg klarer ikke, hjernen min har kortsluttet. Jeg har kontroll over hva jeg tar til hvert klokkeslett, som forøvrig er fem ganger i døgnet, men etter at de er svelget ned har jeg glemt navnene.

Å glemme er forresten stikkordet for dagene mine nå, til og med verre enn vanlig. Dagene går litt i surr, og jeg sliter med å følge med, men jeg skal prøve å oppsummere uka i ett nytt innlegg etterpå.

Jeg er jo ganske ærlig når jeg skriver her, selv om det er ting jeg utelater selvfølgelig, men det er for at dere, andre skal få ett psykt innblikk som jeg pleier å si. Det er kanskje ikke så lett å relatere seg til det jeg skriver om, og det er i grunnen bra, men jeg slår ett slag for å knuse stigmaet og fordommene mot psykisk helse som vi i grunn har alle sammen, bare i varierende grad.

Psykdomshistorien min er lang og tung, jeg har jo tross alt vært alvorlig syk siden jeg bare var ett barn, men jeg har ikke gitt opp håpet om en bedre hverdag selv om jeg tryner gang på gang. Det må da finnes håp for Håp. Eller?

Vi snakkes snart

Klem Håp

#psykiskhelse #psykisksyk #psykdom #mentalhelse #medisiner #stigma #fordommer #historikk #håp #antidepressiva #deprimert #barn #ærlighet #lykkepiller #p3 #p3dokumentar

Reklame

3 kommentarer om “Pilleavhengig?

 1. Selvfølgelig finnes det håp, så lenge du tror det selv! ❤ lykke til! Jeg heier på deg.
  Jeg kan selvfølgelig ikke vite hva du går igjennom, men jeg har maniske depresjoner og ADHD, sykdomsangst og angst for det meste. Det går opp og ned. Det er vanskelig å klare seg uten piller.. men den dagen jeg sluttet på Ritalin som fjorten åring, så bestemte jeg meg for å kjempe som faen. Kjempe for er bedre liv, og avstå fra alle piller. Det er jammen ikke lett, når leger og psykologer skriver ut resepter nesten før man kommer inn døra. Ha troen på deg selv, det er du som kan gjøre det bedre!
  Kanskje snakk med en lege eller psykolog om å trappe ned? Jeg er ingen lege, så jeg vil ikke si noe mer om det.
  Du er ikke alene! ❤

  Liker

 2. Så bra sagt og gode tanker.. jeg er vel i samme «båt» om man kan si det. Vet ikke opp ned eller bak og frem på noe lenger, men jeg tror jeg hadde sittet i et hjørne på akutt psykiatrisk på a-hus uten medisiner, så er el egentlig glad for all hjelp jeg kan få… ❤

  Liker

 3. Hei. Hvis det er noen trøst så går jeg på flere medikamenter selv, også antideprisiva. Noen ganger kortslutter hjernen min og litt og hvis jeg kommer inn på sykehuset f.eks. så husker jeg knapt hva jeg tar. Hvis du føler at det ikke gir deg virkning lengre eller du er kommet ut av depresjonen kan du jo snakke med både lege og psykolog om dette. Hvis du skal trappe ned så må du gjøre dette over lang tid, det kan være farlig å stoppe brått og anbefales virkelig ikke. TRO MEG jeg har prøvd det og . Som regel kan man nok trappe litt ned hvis situasjonen bedrer seg , men dersom det er ustabilt er det mer lønnsomt å ta det du gjør, viktigste er at de ikke blir misbrukt =) Lykke til på ferden =) jeg tror det bedrer seg .
  Nattehilsen fra meg =)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s