HJEMME

Da har jeg vært hjemme i noen dager allerede og det har gått bra, selv om jeg må innrømme at det er en tilvenningsfase nå i begynnelsen. Det går seg nok til i løpet av en dag eller to, men som dere kanskje har fått med dere så er jeg ganske avhengig av rutiner. På avdelingen er det ett opplegg og hjemme er det ett annet, så jeg må bare få til overgangen sånn noenlunde så er jeg good to go for å starte livet igjen. 

Dagene har gått fort, men samtidig virker det ut som om det har gått en halv evighet siden jeg ble utskrevet selv om det i realiteten er snakk om fem dager. I dag hadde jeg besøk av ambulantteamet, de samme som fulgte meg opp under innleggelsen, og de kom jo på ett ukentlig besøk før jeg ble innlagt også. Faktisk var det etter en samtale med dem i desember at jeg fikk tilbud om en innleggelse noen dager senere. Den kom litt brått på, det var jo ikke snakk om noe innleggelse under samtalen vår, men de ringte ett par dager etter samtalen og sa at de hadde plass på avdelingen etter helga og håpet at jeg ville takke ja. Jeg trengte det jo, selv om det ikke hadde vært i tankene mine for å være helt ærlig. Det er ihvertfall veldig godt å vite at jeg får hjelp når jeg trenger det, også de gangene jeg ikke selv klarer å be om mer hjelp. 

Det er visst påske, og jeg kom til å tenke på det, dette er faktisk den første høytiden på flere år der jeg er hjemme. Både påske og jul i 2015 og 2016 var jeg faktisk innlagt, så hurrahurra for at jeg er hjemme i år. Vi har egentlig ikke noen store påsketradisjoner, haha, ikke i det hele tatt faktisk, men det blir jo å henge med familien. I tillegg har Huset mitt laget en påskeplan med litt aktiviteter og måltider og slikt, men jeg blir nok mest sammen med familien uansett.           Lillebror kommer hjem i morgen, og jeg gleeeder meg sånn 😀 Det skal bli kjekt, og forhåpentligvis får vi det hyggelig ilag alle sammen. 

Huset mitt har vært litt opptatt i dag, med møte her og møte der, så jeg har måttet styre litt alene i dag, noe jeg egentlig ikke er så veldig flink til, men det har gått bra. Jeg har til og med klart å komme ut av ett angstanfall alene, og det er ikke hver dag for å si det slik. I tillegg har jeg sett på tv, ryddet, hørt på musikk og bakt foccacia til familiemiddagen jeg skal ha i Fargekaoset på torsdag. Deigen står til heving nå, så forhåpentligvis blir den bra. Det er dritirriterende, jeg som elsket å bake og lage mat er nå skikkelig usikker og sliter veldig med å komme i gang. Det må bare øving til, jeg vet det, men det er så surt å måtte starte fra scratch med så mange ting fordi jeg har gått så lang tid uten å gjøre alt mulig på grunn av innleggelser. To år fram i tid og så skal man gjøre det man gjorde før, og oppdager at alt har gått i glemmeboka. Æsj. Jaja, øvelse gjør mester er det ikke det man sier? Jeg gleder meg ihvertfall til å kokkelere sammen med Lillebror når han er hjemme. Han vet ikke om det, men jeg har mange planer på hva vi skal lage, eller hva sier du Lillebror? 😛

I femtiden skal vi ha litt påskepyntlaging nede i Fellesstua, vi skal male egg som dagskontakten min og jeg var og kjøpte i går på Tiger, i tillegg til litt akrylmaling og slikt. Det blir nok kos. Aller først er det middagstid snart, og i dag skal jeg lage meg en skikkelig god salat. Nomnom.

 


Sist gang jeg var med Støttekontakt fant vi en rose som var like høy som meg på Europris. Har jeg sagt at jeg er lav? Haha, bare litt, jeg er tross alt sju centimeter høyere enn Mamma som raver 148 cm over bakken. Jeg er jo rene skjære Eifeltårnet i forhold. Joda. Neida. Jeg liker som regel å være lav jeg, det suger bare når man er på konsert og alle de på to meter stiller seg fremst i rekka mot scena…
 

Vi snakkes snart

Klem Håp ❤

 

#psykiatri #psykiskhelse #psykisksyk #mentalhelse #helse #mestring #familie #påske #sykehus #utskrevet #angst #håp #påskeaktiviteter #hobby #humor #galgenhumor #baking #bake #matlaging #veganer #veganskmat #glede

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s