Jeg er glad jeg ble syk i nettopp Norge når jeg først skulle bli syk

Det har vært skikkelig masse tull med egenandelen/frikort når det gjelder medisinene mine og nå har jeg/vi fått nok en regning på over totusen kroner selv om jeg fikk frikort for lenge siden. Det har seg nemlig sånn at den ene medisinen min ikke er registrert med blå resept, på grunn av tullball både her og der, og det er en dyr medisin som jeg har fått vedtak om å ha bare betale egenandelen frem til egenandelsgrensen er nådd og frikortet blir utsendt. Nå må vi nok en gang søke om refusjon, noe som er ekstra arbeid som ikke burde vært nødvendig, men forhåpentligvis ordner det seg. Jeg er heldigvis så heldig at foreldrene mine betaler for medisinene mine, for det er dyrt å være kronisk syk. Jeg får jo heldigvis frikort ganske kjapt, men i tiden før det blir det ganske mye penger på kort tid. Jeg må foreksempel ut med 1400 kroner på en måned når Ambulantteamet kommer før frikortet er i boks. Og når jeg hadde de to sprekkene på selvskadingen for noen måneder siden måtte jeg jo betale hele 900 kroner bare for å få sydd. Heldigvis er vi så priviligerte her i Norge at det meste av helsetjenester er gratis, det er absolutt ikke alle plasser det er standaren så sånn sett er jeg veldig heldig at jeg ble syk i nettopp Norge. Jeg har foreksempel to søskenbarn i USA som også til tider er syk og der er det en helt annen praksis. Familien må virkelig kjempe og krangle med helseforsikringen for å få dekt innleggelser og hjelp ellers. Det er skikkelig, skikkelig dritt å være syk der borte, og de må jo ut med helt syke summer for å i det hele tatt ha en helseforsikring og så er det vanskelig å få dekt det du har krav på likevel. Nei, når jeg først skulle bli syk er jeg veldig glad for at helsevesenet i Norge er såpass bra, selv om det har sine mangler her også.

 

Det har vært travelt for personalet på Huset mitt i hele dag, det var plutselig så mye som måtte ordnes på en gang, men jeg skal snart tusle ned i Fellesstua, jeg må bare vente til de har fått gjort unna det de skulle gjøre. Det har i grunn vært deilig med en rolig morgen som jeg ihvertfall har hatt, med litt surfing og ørten kopper kaffe mens jeg ventet på å spise frokost. 

Jeg har jukset litt den siste uka og tatt litt sol selv om det ikke har vært lange stunden tilsammen, men jaggu har jeg fått litt farge likevel. Haha, det var litt morsom for ene kommentaren jeg fikk av ei som nettopp har begynt å jobbe her var «jeg trodde ikke du hadde hud til å bli brun jeg». Jeg er nemlig enten veldig, veldig blek eller så bikker jeg i den andre skalaen, for jeg kan faktisk bli skikkelig brun også. Nå har jeg jo tross alt bare fått litt farge enn så lenge, men det skal jo absolutt endres i løpet av fem uker i solsteika.  (bildet er fra i fjor)

I fjor kjente jeg nesten ikke igjen mitt eget fjes for det var så annerledes enn det kritthvite som vanligvis møter meg i speilet. Jeg er flink og smører meg jo med veldig høy solfaktor, så det er faktisk bare en myte at man ikke kan bli brun når faktoren bikker femti. Det tar bare litt lengre tid, men vipps så har man fått kjempefarge. Funfact, når jeg var liten ville jeg så veldig gjerne være ett sjokoladebarn aka mørkhudet for jeg synes det var så fint. Det synes jeg fortsatt, men nå er jeg glad for at huden min i utgangspunktet er lys for da er det lettere å tatovere seg, haha. 

Nå skal jeg jammen sette på litt mer kaffi tror jeg og mens jeg venter på at den skal bli ferdig er det litt småpjask som må ryddes så jeg avslutter her. 

Lag en fin dag

Klem Håp<3

 

#helse #psykiatri #psykiskhelse #mentalhelse #sykdom #frikort #egenandeler #rot #oppgitt #helsevesen #takknemlig #kroniker #solarium #reisefeber #sommer #ønskedrømmer #glede #håp

Reklame

4 kommentarer om “Jeg er glad jeg ble syk i nettopp Norge når jeg først skulle bli syk

  1. Huff ja, forholdene tatt i betraktning er ikke Norge det verste landet. Vi har fremdeles langt igjen for å få full forståelse og aksept av mentale lidelser, men samtidig kommet langt sammenlignet med før, eller med andre land. Helsevesenet i USA er bare tragisk. Høres ut som at dine søskenbarn har flott familie som passer på, da? ❤

    Liker

    1. James Madison: Ikke sant? Ja, det har du også rett i, det er absolutt rom for forbedring, men heldigvis går det sakte, men sikkert framover. Det er det virkelig, det får en til å sette større pris på helsevesenet her i Norge når man får se fra innsiden hvor fucka det er. Heldigvis har de en god familie som kjemper for dem, uten det hadde ting nok vært mye verre..

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s