Kronisk sykdom – hva venter rundt neste sving?

Når man er kronisk syk som jeg jo er, vet man aldri hva dagene bringer. Selv om jeg er inne i en god periode nå ligger det og ulmer i bakhodet, får jeg ha det bra en stund nå eller blir jeg plutselig dårlig igjen? Hvor lang tid går det før jeg nok en gang må sette resten av verden og livet på vent mens jeg kjemper kamper ingen skulle ha måttet håndtere på en sykehusavdeling? Får jeg en god høst? Blir jeg dårlig når desember nærmer seg og må finne meg i at senga jeg skal sove i i jula befinner seg på avdelingen for tredje år på rad? Selvfølgelig håper jeg jo på det beste og at forma holder seg så bra som den er nå i lang, lang tid, men som jeg har erfart hundre ganger før og vet innmari godt så kan jeg ikke vite for alt kan snu ganske fort. 

Selvfølgelig har jeg dårlige dager og livet mitt dreier seg mye rundt sykdomshåndtering selv når jeg er i såpass god form som jeg er nå, det viser bare eksempelet fra i går ettermiddag – da var alt kjempevanskelig og jeg brukte resten av kvelden til å unngå å falle inn i dissosiasjonshelvette, og jeg klarte det heldigvis, ihvertfall sånn nesten. Heldigvis er dagen i dag mye bedre, jeg var nok bare sliten og kjente det ikke før alt raste, noe som de poengterer gang på gang at jeg må passe på… 

Tror dere ikke forresten at jeg våknet rundt halv to i natt av at Tatou kastet opp i senga mi da? Joda, artig det. Han er en nater til å spise gress skjønner dere. Selv om han vet han ikke får lov, og som regel klarer jeg å stoppe han, men nå hadde han da klart å snike til seg litt grønt. Det er en grunn til at jeg har ett såkalt «tisselaken» under lakenet mitt, for han har allerede ødelagt en overmadrass, og det er nok, haha. Jeg har jo vasking på planen i dag, og det var soverom/bad/gang som er på planen så det passet jo veldig bra. Nå er senga skiftet på og gulvet vasket heldigvis. 

Jeg sitter egentlig bare å venter på at Mamma skal komme en tur, det er på tide å ta siste solingsøkt før vi møter ekte solstråler. Jeg holdt forresten på å daue når jeg sjekket værvarselet for Oba, jeg har jo sjekket hver dag i to uker nå og det har bare vært strålende full sol, men tror dere ikke at det nå viser at det skal pissregne på mandag når vi kommer ned? Haha, typisk min flaks, men det blir nok plenty av solskinnsdager så sånn sett er det jo ikke noe stress, det er bare teit at det er regn som møter oss første dagen. 

Jeg får vel sette på litt kaffe til hun kommer, så vi snakkes snart da dere.

 

Klem Håp<3

 

#kronisksyk #psykiskhelse #mentalhelse #helse #sykdom #usikkert #sykehus #forhåpninger #dissosiasjon #ptsd #angst #dyr #pelshjerter #solarium #ferie #sommer #forventninger #glede #håp

Reklame

4 kommentarer om “Kronisk sykdom – hva venter rundt neste sving?

 1. bittersøtt
  savn og minner
  om min balkong
  på lukket avdeling
  1000 sigaretter
  fanget fugl
  vi var gale
  vi var friske
  jeg tenker på dem
  som fortsatt er der
  på balkongen
  jeg er utenfor
  i solen
  på gresset
  jeg var en av dem
  jeg er der fortsatt
  jeg ønsker dem så godt
  skal du være noe kronisk
  så vær deg selv
  det feiler deg ingenting
  inne i deg
  er du deg
  du er meg
  vi er der
  på våre balkonger
  fri som fugler

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s