Håp i Håpløse stunder

Til tross for vondtheten inni meg har jeg faktisk hatt en ganske bra helg. Det har mye å gjøre med at det har vært gode folk på jobb som har funnet på ting, og ikke latt meg dette inn i meg selv. Vel, det vil si, jeg har hatt ett anfall eller to, men jeg kom meg ganske raskt etterpå og det er jeg glad for. 

Jeg har vært tre turer innom Plantasjen den siste uka, og for første gang er det mange planter i Fargekaoset. Økonomisk sett burde jeg kanskje ikke ha kjøpt så mange, men jeg får heller leve billig en stund. Jeg trengte nemlig å kjenne på mestring og det er ikke sikkert at du som leser nå skjønner hva planter har med det å gjøre. Saken er den at jeg veldig lenge har ønsket meg blomster/planter, men på grunn av angst for insekt og what not har jeg ikke klart det. Nå er Fargekaoset full av kaktuser og grønne planter, og det er en god følelse. Jeg klarte det. Fobien mot insekt har hindret meg i veldig mye i årene som har gått, men nå går jeg faktisk i skog, gress, nyter naturen, og  og første gang jeg satt meg ned i grønt gress på maaange år var helt fantastisk. Det begynner å bli noen år siden nå da, jeg tror det var i 2012, men seieren er god å tenke på enda. Jeg vil i grunn si at fobien tar veldig lite plass nå i forhold til hva den har gjort tidligere, og det er rett og slett min egen og Tatou sin fortjeneste. Jeg har utfordret meg selv gang på gang, og nå merker jeg ikke stort til den, selv om jeg fortsatt ikke liker insekt, men nå nummer det meg ikke. Før klarte jeg ikke være ute om sommeren liksom, og gå turer ute var helvete på jord. Jeg er glad dette er ett tilbakelagt kapittel!

 

Ellers har vi hatt en liten hobbystund der vi lagde kort, og strikket endel. På lørdag hadde vi taco til fellesmåltid, og fy det var godt, det er lenge siden jeg har spist taco. Haha, visste dere forresten at jeg til tider har vært eeekstremt kresen og en periode var taco det eneste jeg likte? Ironisk nok var jeg og Søs i Mexico og der likte jeg ikke noe, selv om norsk meksikansk mat var det eneste jeg likte hjemme? Det er nemlig stor forskjell på ekte meksikansk mat og den fornorskede versjonen. Jeg har til og med spist taco på julaften ett år, haha. Etter jeg ble vegetarianer –> veganer har kresenheten min forsvunnet på magisk vis noe som gjør hverdagen mye lettere. Nå spiser jeg skikkelig rare ting som folk flest er skeptisk til liksom. 

I går bakte vi kanelknuter, og nam, de ble gode. Det er så deilig å ha fått tilbake inspirasjonen og gleden ved å lage mat etter nesten to år uten å kokkelere  noe særlig på grunn av innleggelser. 

 

                                          
 

Jeg må egentlig skyndte meg å avslutte om jeg skal rekke å drikke en kopp kaffe og ta meg en røyk før personalet kommer inn og vi skal vaske litt, men jeg lover at det ikke skal bli like mange dager til neste innlegg kommer. Har du forresten ett forslag til hva jeg skal skrive om, noe du lurer på eller vil vite mer om så legg gjerne igjen en kommentar, det synes jeg bare er kjekt.

 

Vi snakkes snart ❤

Klem Håp<3

 

#psykiatri #psykiskhelse #psykiatribolig #godefolk #blisett #omsorg #glede #hobby #angst #fobier #redsel #mestring #tilbakelagt #planter #interiør #botrening #veganskmat #baking #håp

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s