Er det for tidlig med jul?

Når pelsdotten finner ut at det er på tide å stå opp allerede klokka seks hadde jeg ikke annet valg enn å stå opp jeg også. En kaffekopp er inntatt og nå lengter jeg veldig etter en lyseblå redbull, men siden kjøleskapet mitt ikke inneholder herligheten får jeg heller vente til litt ut på dagen når det går an å ta seg en tur på butikken😅

Akkurat nå sitter jeg i ett salig kaos av pappkasser og rot over alt på gulvet – jula har nemlig inntatt Fargekaoset og siden det er mye julepynt som skal opp tar det sin tid. Til tross for at det ofte er rotete rundt meg, ihvertfall i dårlige perioder liker jeg rot veldig dårlig. En forklaring på rotet er noe Primær S sa til meg en gang, et innvendig kaos blir gjerne ett utvendig kaos også.

Jeg har vært en rotekopp siden jeg var liten, alltid "hvor er den mon tro", med alt fra skolebøker som forsvant til klesplagg som aldri var å finne.

I bedre perioder er det ikke fullt så gale, og Fargekaoset pleier å være noenlunde ryddig med hjelp av personalet. Nå gleder jeg meg bare til all julepynten er kommet på plass og ting blir litt mer oversiktlig.

Snakker om jul, i dag skal vi ha ett lite julekortverksted nede i Fellesstua. Jeg er nemlig av gamlesorten som fortsatt liker å sende julekort og jeg koser meg mens jeg lager dem. Problemet i dag er at alt utstyret ligger hulter til bulter og jeg må finne fram og sortere litt før vi kan sette i gang.

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg eeelsker jula og sånn det ser ut nå får jeg feire hjemme hele juletiden uten å være innlagt for første gang siden 2014. Det er noe å feire det!

På tirsdag var jo Ambulantteamet på sitt faste tirsdagsbesøk og mange baller ble kastet opp i lufta. Problemet er bare at for meg føles det ut som brennende ildkuler som virker umulig å fange før de treffer bakken. Jeg prøver å ikke frike ut, høre på at de sier at jeg ikke skal bli redd og at det er langt opp og fram, men klart jeg tenker på det.

Det er mange småting i min hverdag som syk som tilsammen blir til en svær haug av problematiske utfordringer, og tanken på å rikke på noen av vanene mine er en veldig skummel tanke.

Det du bare gjør eller ikke gjør for den saks skyld tar opp mye av energien min fordi de gjøres eller ikke gjøres. Forvirrende for deg, enda mer for meg.

Hihi, Fighter springer tulling og gjør alt hun ikke skal nå, så jeg får vel avslutte. Jeg slenger med ett litt roligere bilde av Hjertet, hun kan være rolig også❤

#psykiatri #psykiskhelse #mentalhelse #helse #katt #dyr #rot #kreativitet #jul #julepynt #forhåpninger #glede

Reklame

2 kommentarer om “Er det for tidlig med jul?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s