Selvmord er egoistisk

Jeg har ikke visst hva jeg skulle skrive, skammen har vært for stor, men her kommer det altså.

Lørdag for en og en halv uke siden. Jeg tok usynlig farvel med familien min, jeg sa jeg var glad i dem og ga de en klem. Ingenting uvanlig med det, men det som foregikk på innsiden var veldig, veldig mørkt og planen min var å gi de fred en gang for alle.

Noen timer(?) senere brøt det ut panikk på Huset da de fant meg på baderomsgulvet og ambulansen ble tilkalt. Mye styr, men som dere ser er jeg her enda.

Det går ikke an å beskrive hvordan man har det etter noe sånt med mindre man har vært i situasjonen selv. Hodet og tankene blir så mørke og farlige at man tror virkelig at alle har det bedre uten en.

Det er egoistisk å ta selvmord, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt og lest lignende ord. Det er alt annet enn egoistisk, man tror oppriktig at man gjør de rundt seg en tjeneste ved å forsvinne.

Dette kunne vært denne gangen jeg døde, jeg hadde ganske høye verdier av ting, og når psykiateren kom for å bedømme meg ettermiddagen etter sa han "tok du virkelig så jævlig mange?"

Jeg hadde høy feber, men ble likevel overført fra intensiven til mottak. Problemet var bare at jeg ble dårligere og dårligere, og de tok etterhvert røntgen av lungene mine som viste at jeg hadde fått en kraftig lungebetennelse. En kjemisk lungebetennelse, forårsaket av selvmordsforsøket. Jeg ble på nytt overført til intensiven og der ble jeg i fire dager. På toppen av kransekaka fikk jeg i tillegg en kraftig influensakule som gjorde at jeg ble isolert og alle som skulle inn på rommet måtte ha på seg gule frakker, hansker og munnbind. Man føler seg ille nok i kroppen etter en overdose, og pluss så på en heftig lungebetennelse og influensa i tillegg. Jeg har aldri vært så dårlig fysisk før.

Jeg befinner meg fortsatt på somatisk, men nå er jeg på en "vanlig" sengepost, selv om jeg de første dagene ble overvåket med elektroder fra intensivsykepleierene.

Fysisk går det sakte, men sikkert framover og de regner med at jeg er klar til å overføres videre til psyk om ett par dager. Jeg slipper ihvertfall pustemaske nå, den ble jeg kvitt i går og nå er det nok med en såkalt neseslange, at det kommer surstoff bare gjennom nesa.

Sannheten.

Jeg gleder meg til kroppen er healet sånn at hodet kan få litt hjelp det også. Det er vel fire uker siden vi begynte å snakke om en innleggelse på avdelingen, men det var og er fortsatt stappfullt der. Jeg står riktignok på liste, men i mellomtiden må jeg være på en annen avdeling til det åpner seg en plass.

Både hodet og kroppen er sliten nå, jeg trenger en pause og litt hjelp og heldigvis skal jeg få det.

Mamma har vært her flere ganger om dagen i tillegg til at Primær har vært her de dagene hun har vært på jobb. Mamma kommer tilbake i ettermiddag og i morgen kommer først Støttekontakt på formiddagen og Primær på ettermiddagstid.

De sier det blir bedre, jeg håper de har rett.

Klem fra en litt håpløs Håp

Reklame

6 kommentarer om “Selvmord er egoistisk

 1. at noen har modighet og baller nok om jeg får lov å bruke det ordet til å si at man er egoistisk hvis en person velger å gjøre ende på livet sitt eller ta selvmord som det fint heter er bare skammelig, respektløst, uvitende og bare ignorant. det å ta selvmord er på ingen som helst måte egoistisk. kan ikke folk prøve å sette seg inn i en person’s følelser og tanker og forstå hva som er drivkraften og tanken bak hvorfor folk ønsker å gjøre dette. dette er ingen tanke og følelse som er skapt på 1-2-3. nei, det er skapt gjennom flere forskjellige ting. det kan være stor motgang over lengre tid, det kan være en hendelse som har formet deg som person og har vært så traumatisk og hjerteskjærende og ikke til å holde ut fordi det er vanskelig eller så kan det også være noe så enkelt som at man har opplevd noe for første gang og ikke vet hvordan man skal håndtere det. det finnes uendelige mange grunner til at folk ønsker å gjøre ende på et liv.. og jeg synes det er utrolig feil at folk og mennesker som ikke vet grunnen skal dømme deg (oss) som person på feil grunnlag. det gjør meg så utrolig sint og irritert. det gir meg mangel på troen på menneskene og dens eksistens. jeg selv har vært en person som har hatt selvmordstanker og nesten klart det hvis jeg ikke ble stoppet den gang, og gjett om jeg fikk høre at det var egoistisk av meg. dette var folk jeg så opptil og respekterte som kom med dette. det det endte med var bare at jeg trakk meg bare mer unna og ble mer fiendtlig innstilt. de mente selvfølgelig selv at de ikke sa noe galt. sånne mennesker vil bare andre vondt har jeg bare funnet ut i ettertid, og slike mennesker finnes overalt. dessverre. de er ikke kapable nok og har empati til og sette seg inn i andres situasjon. de har en mental sperre som gjør at de ikke klarer det rett og slett. sånne folk kan jeg droppe og skille ut fra mitt liv med årevis av erfaring så lett som bare det..
  håper du har det bra nå, og at du har folk som ser deg som person, individ og enkeltmenneske og hjelper deg med hva du måtte trenge på alle plan. hvis du trenger en som kan være der for deg og du bare ønsker en å prate med som kan lytte og være der for deg, så er jeg her. send meg gjerne melding her på blogg (følge meg) eller legg igjen en kommentar på et av mine innlegg.. jeg bryr meg om deg og er glad for at du finnes i mitt liv gjennom blogg <3. jeg er glad i deg ❤

  Liker

 2. ❤ Glad for at du er her fortsatt!!!! Sender deg mange tusen, millioner gode tanker og ønsker!!!! God klem! ❤

  Liker

 3. Det er vel heller egoistisk å si til noen som har forsøkt selvmord, at det er en egoistisk handling. Da legger de ansvaret for at de selv føler seg såret, skuffet, whatever……over på en alvorlig psykisk syk person for å gi denne dårlig samvittighet oppå alt det andre. DET er nesten ondskapsfullt, men det er jo ikke sånn de mener det. Kunne folk bare bruke hjernecellene litt bedre!
  Jeg er glad for at du finnes og håper du får ordentlig hjelp til selvhjelp.
  Stor klem fra meg 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s