Det man ikke skulle tro

Jeg står stødig, selv på ustødige bein.

For å være ærlig skjønner jeg det ikke helt selv, jeg holder meg gående i litt for stor fart til hva kroppen og hodet klarer, men jeg står fortsatt.

Stødig.

Hjemme.

I frihet.

De siste ukene har jeg begynt å skrive ett innlegg ca tusenogenganger, for det meste med ord skrevet i tankene, men det stoppet opp der. Jeg har vært låst, jeg har ledd, jeg har vært fortvilet, jeg har vært på nippet til å gråte, jeg har Smilt med stor S.

Jeg har vært så heldig å fått sett masse dyr, jeg har vært flink med egenpleie, jeg har vært mer inne enn vanlig, men også opplevd vær og vind, KREATIVITETEN BLOMSTER (FYY, endelig!!), jeg har fått vært endel sammen med Tantegullene, og for i forrige uke kom jeg endelig i gang med strikkepinnedansen igjen.

Det har skjedd to veldig gode ting, eller egentlig flere, men dette er de viktigste. En, som sagt har Kreativiteten kommet tilbake til meg og den har vært savnet i en halv evighet, ihvertfall noen år. Joda, jeg har strikket, men jeg har jo egentlig en hel haug med andre hobbyting jeg også liker. At Kreativiteten har kommet tilbake føles ut som om jeg har fått tilbake en bit av meg selv, en bit som har vært borte lenge. Jeg ER jo en kreativ sjel, og nå bobler det inni meg med prosjekt og ideer som vil ut. Jeg har begynt på endel forskjellig, blant annet kortlaging og betongstøping, og jeg tenkte å lage en egen post om de kreative påfunnene mine når de er ferdige. I morgen blir en spennende dag, for da er tingene vi støpte på søndag klar til å taes ut av formene og jeg gleder meg veldig til å se om det blir like bra som jeg tror og håper på.

Akkurat nå slår en malingslukt meg nesten i svime, jeg er nemlig også i gang med å forandre spisebordet mitt, noe jeg tror kommer til å bli kjempekult. Steg en med nedpussing skjedde i går, og nå er det ett lag med grunning som skal tørke til steg tre i morgen. Hva det siste består av får dere vite snart, jeg håper bare at pakken med materialet kommer i morgen tidlig, for egentlig skulle den bli utkjørt i dag.

Nummer to av Gode ting? Jo, i forrige, eller kanskje var det uka før der igjen så var jeg og foreldrene mine på pårørendesamtale med Overlegen på Ambulantteamet. De holder jo til i samme bygg som Avdelinga og jeg hadde superflaks, for jeg møtte på både Primær S og Strikkeguru! Etter en god klem fra de begge fikk jeg den supre nyheten om at BEGGE skal begynne å jobbe på den andre dpset når Avdelinga blir lagt ned til høsten. Som Primær S sa, du blir ikke kvitt meg og fyyy faen hvor glad er jeg ikke for det?

Snakker om Strikkeguru, jeg skal faktisk møte henne i morgen på kafe, og det skal bli så fint. Jeg er så glad i den dama der, og jeg håper jeg betyr noe for henne også siden hun vil bruke fritiden sin på å møte meg.

Jeg møtte forresten sauen fra drømmene mine for noen uker siden når vi var på dagstur til Hakallegården for noen uker siden. Toppen av kransekaka var at Guri som hun heter, elsket å hoppe på trampoline med ungene. Yes, dere leste riktig. Ååå, som jeg ønsker meg ei sånn. Sau er faktisk yndlingsdyret mitt, merkelig nok.

Sånn, nå er det bare å trykke publiser før jeg stopper opp igjen, og NÅ må det jo bli lettere å skrive igjen. Stillheten er forhåpentligvis long gone..

Klem Håp

Reklame

2 kommentarer om “Det man ikke skulle tro

 1. Når jeg leser «Jeg står stødig, selv på ustødige bein.» så tenker jeg på en hverdag der man er lykkelig samtidig som veldig dumme ting skjer ofte. Dumme ting som river i livskvalitet. Merkelig nok så er det noe som gjør at man kan klare å være lykkelig på tross av mangel på grunnleggende trygghet. Kanskje du ikke har samme opplevelsen, men dette er litt mine tanker som dukker opp mens jeg leser.

  «For å være ærlig skjønner jeg det ikke helt selv, jeg holder meg gående i litt for stor fart til hva kroppen og hodet klarer,» Slike setninger er omsorgsfull visdom. Jeg tror på at du lever det livet du forteller om, fordi jeg kjenner meg igjen i opplevelsene måten du skriver på får frem. Også bruker du visdommen til å ha empati for de som har det som deg.

  Jeg pleier også å skrive på ting flere ganger før jeg deler det jeg skriver, men noen av tankerekkene dine som bare øser ut, gjør meg mer åpen for å øse noe av mitt tilbake uten å tenke så mye på om det jeg sier gir mening.

  At du skriver om malingslukt som slår deg i svime, opplever jeg ikke som klaging eller unødvendig tekst. Det er fint å lese at du tar på alvor detaljer i hverdagen og kan ha et åpent kynisk forhold til ting som er dritt.

  Som mann så syns jeg det er gøy å se søthet i den strikke tingen som den sauen har på seg. Måten du skriver på er enda bedre. Et ord jeg liker å bruke er (Bamsekompetanse) når du utrykker slik stolthet over sauene. Fordi jeg kjenner meg igjen i egen stolthet for mine tøybamser.

  Når man håper på klem, så blir hver dag man får klem; en dag man oppnår noe av det man håper på.
  Minst en seier hver dag. 🙂

  Liker

  1. Først og fremst vil jeg bare si tusen takk for en lang og gjennomtenkt kommentar. Det er godt å vite at noen leser mellom linjene også, og forstår det jeg prøver å dele. Håper du har en flott kveld, og har opplevd noe fint i dag. PS, jeg blir alltid så glad når det tikker inn en kommentar fra deg, du gir meg smil.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s