Lillebror

Hodet må våkne, må klare å tenke klart, må klare å pakke sammen tingene jeg skal ha med til søs. Foreløbig ligger jeg fastlås i sofaen og aner ikke hvordan jeg skal greie å røre på meg, slik at jeg får gjort det som må gjøres før vi skal dra. Lillebror kommer å henter meg snart.

Rare, snille, gode lillebror. Som ikke er så liten lenger. Du er på papiret fire år yngre, men i praksis er det tre år siden jeg har bursdag i slutten av desember og du i slutten av januar. Jeg er så glad i deg, tror ikke du forstår hvor mye det betyr at du kommer på besøk, at vi finner på ting i lag. Det er så mye som skulle vært annerledes, så mye opp igjennom årene som du ikke skulle sett. Alt er min feil. Det er min feil at mamma og pappa har vært opptatt med å passe på meg når de egentlig skulle ha gjort så mye mer for deg. Selv om du har en helt annen tankegang enn meg, vi er ganske forskjellige på alle måter, så har vi et godt forhold. Det skremmer meg at du snart er ferdig på videregående, at du har et halvt år igjen. Hva som skjer etter det er uvisst. Lillebror er blitt storebror, selv hvor mye jeg hater det. Jeg skulle passe på deg, istedenfor er det du som må passe på meg. Det er ikke slik det skulle bli, og jeg er veldig lei meg for det. Samtidig setter jeg utrolig stor pris på at du tar deg tid til å hjelpe meg, både med små og store ting. Bare det at du i dag blir med på en alkohol/vennefri nyttårsfeiring inn til søs, betyr så mye at du ikke aner det en gang. Nyttårsaften i år er den første der du har lov til å drikke, og du har venner i fleng, likevel skal du og jeg kjøre inn til bygda. Takk. Det er kanskje siste året du feirer her i byen, bare tanken gjør meg urolig, for hvem skal jeg da ha? Samtidig er jeg så glad for at du lever, at du har drømmer, planer for livet ditt. At du ikke kommer til å bli fastlåst i denne byen. At du kommer deg ut i verden og videre i livet. Glad i deg.

Reklame

4 kommentarer om “Lillebror

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s