Aspergers?

Jeg skulle ønske jeg var flinkere med folk sa jeg med ett smil rundt munnen og gråt i stemmen. Det skal du ikke tenke på, du kan ikke være flink til alt. Når du er trygg på en person er du jo kjempeflink.

Problemet er bare det at det er svært få jeg er trygg på og verden, livet har ganske mange folk, mennesker man må forholde seg til. Jeg trodde lenge at jeg hadde sosial angst helt til Ambulantteamet forklarte at det har med trygghet å gjøre, traumer å gjøre. Det er ikke det at jeg er redd for å skille meg ut(😂), men å prate med mennesker som jeg ikke kjenner og vet hvor jeg har er veldig vanskelig for meg, noe som gjør at jeg ofte er stille når jeg treffer nye folk.

Søs foreslo til og med at jeg burde utredes for Aspergers, men det var ikke teamet rundt meg enig i ( ikke jeg heller, selv om jeg begynte å undre litt)

Det er mange likhetstrekk med en autismediagnose, den ser jeg, men det er også veldig ulikt. Jeg må foreksempel ha ting på «rett» måte, har vi avtalt noe må det bli sånn som vi sa. Jeg er ikke flink til å måtte snakke med nye mennesker/en stor gruppe og synes det er vanskelig når noe nytt plutselig dukker opp. Jeg er avhengig av å vite hva som skal skje i løpet av en dag/uke, hvem jeg har å forholde meg til og jeg trenger mye tid til å slappe av, foreksempel med Modern Family som jeg kan omtrent alle replikkene som blir sagt.

Trygghet er vel det som går igjen. Dessverre er livet sånn at det ofte skjer noe uventet selv hvor godt man har planlagt en situasjon og man/jeg møter på ganske mange forskjellige mennesker i løpet av en uke. Spesielt siden jeg er en del av helsevesenet og det er mye forskjellige personal på forskjellige plasser jeg må forholde meg til. Faste, vikarer, ekstravakter, leger, psykologer, Ambulantteamet, somatisk, psykiatri. Det blir mye folk det og det kan være veldig vanskelig. Møter jeg på en gammel bekjent ser jeg ofte bort, ikke fordi jeg nødvendigvis ikke vil snakke med dem, men jeg aner ikke hva jeg skal si så da gjør jeg det dumme, ignorerer uten å ville.

Sånn som denne helga, da er det «ukjent» personal på jobb og da blir jeg redd, utrygg og vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg har jo møtt og snakket med de mange ganger, men jeg er uvisst på hvor jeg har de og på dagvakt i dag er det bare menn på jobb, som jeg såvidt har snakket med før. Heldigvis var Strikkeguru på en ekstravakt i går kveld, da fikk jeg en liten pustepause fra alt/alle de utrygge og det hjalp. Jeg hadde faktisk en ganske Ok kveld. Vi spilte alle mot 1, det tv-programmet som går på NRK og fikk strikket litt innimellom. Jeg klarte til og med å snakke litt overflatisk med en medpasient og det er ikke alltid jeg klarer. Seier.

Jeg er full av kontraster og det er noe jeg prøver å like, hos andre er det en veldig god kvalitet synes jeg ihvertfall.

Som noen som jobbet på Huset, motorsykkelklubbgjenger med litt røft miljø samtidig som vedkommende flyttet hjem til barndomshjemmet for å ta vare på de gamle, syke foreldrene sine. H*n er veldig snill, noen blir bare dømmende og redd når de hører motorsykkelklubb. Haha, jeg var faktisk innom klubblokalet mange ganger og det var skikkelig stas.

Sånne ting💚

Jeg er jo full av tatoveringer for eksempel, noe som kan skremme enkelte, men jeg sover med Drage under arma når jeg sover, og har ett titalls drager og enhjørningsbamser trygt plassert rundt om i Fargekaoset. Den så ikke mannen i gata komme eller hva?

Jeg sov faktisk til jeg ble vekt halv ti i morges og det skjer typ aldri, jeg våkner som regel mellom klokka seks og åtte om morgenen, hverdag som helg. Søvnkvaliteten er mildt sagt varierende, men selv om jeg våknet til ett mareritt har jeg sovet resten av natta.

Nå skal jeg høre litt mer på musikk før jeg skal prøve å våge meg ut i stua for å få strikkepinnene til å danse litt.

Ha en fin søndag

Klem Håp

Reklame

3 kommentarer om “Aspergers?

 1. Jeg har Asperger og har aldri hatt problemer med angst eller andre mennesker, så det er ikke en indikator på aspie.
  Dog har du issues som at ting på være i bestemte mønster, på en spesiel måte, og har ikke filter for inntrykk; da er det nok sannsynlig.
  Jeg har ikke filter og tar alt innover meg;
  Jeg må etterpå filtrere, sortere , klassifisere og kaste inntrykk og lærdom.
  Jeg er som et levende leksikon med fotografisk hukommelse
  Jeg må ha kopper og kar i samme farge, stabler korrekt, klær og håndklær brettet riktig, fargekodet klesskapet og smykker og alt er på rekke og rad.
  Bokhylla og dvd?ene er klassifisert etter sjanger og tittel.
  Men det er ikke noe galt i å være aspie, jeg blir bare oppgitt på at alle gir den skylda for nest og depresjoner

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s