Det gikk bra

I dag opplevde jeg for første gang etter jeg fyllte atten å bli sett av behandlere. Som meg. Som N*****, som også har sykdommer, ikke en sykdomsfyllt N. Det var godt, det varmer hjertet mitt nå når jeg har gått igjennom samtalen i hodet mitt og kommet på noen av ordene som ble sagt under møtet på poliklinikken i dag. Det var et postivit møte med negativt innhold, men jeg kom ut av samtalerommet med en følelse av mestring.

Jeg var fysisk dårlig av angst før møtet, mamma ringte og sa at hun kunne gå istedenfor meg, men etter å ha snakket med R om det, besluttet jeg å gå selv. Som en voksen. For meg selv. Jeg sto opp for meg selv selv om jeg kanskje ikke sa så innmari mye. Jeg hadde på forhånd skrevet ned noen setninger på hvorfor jeg ville bytte behandler, og hva jeg ville ha hjelp til. Jeg hadde riktignok fått hjelp av søs og mamma til å skrive det ned, men jeg ga arket fra meg, og det var ærlig. Noe av det som sto der sto der vel egentlig kanskje mest fordi familien min vil at jeg skal ha hjelp til det (mat), mens andre ting er jeg selv motivert til, selv om det kommer til å kreve mye. 

Det var en psykolog som jeg kjente igjen fra UPA (ungdomspsykiatrisk avdeling), og teamlederen på poliklinikken som var på møtet, meg selv og R. Denne psykologen hadde jeg ikke så mye kontakt med, men han husket meg tydligvis godt. Det er både sårt og fint at jeg var innlagt så mye opp igjennom årene at han husket meg fire år etter jeg ble overført til voksenpsykiatrien. Han husket MEG og ikke schizofrenmeg. Han husket lillebroren min, spurte om han, snakket om musikk og nevnte Linkin Park, yndlingsbandet mitt <3, noe som får meg til å smile. Jeg er ikke en sykdom. Jeg er meg selv. De sa det de også. Det er mulig å bli frisk fra schizofreni. Jeg må ha håpet.For første gang siden jeg ble «voksen» (18) var det postivitet fra andre siden av bordet. 

Teamlederen var en eldre, rynkete, smilende dame. Hun sa mange fine ord selv om jeg ikke har møtt henne før. 

Har du angst for å snakke høyt også? Hadde du snakket høyere om du var med noen andre nå? 

Vi var innom mange temaer, så kom mat. Nå ble du stille nå som mat kom opp. Du var innlagt på barneavdelingen som tolv, trettenåring du. På grunn av mat. Er det ikke på tide å fikse dette nå? Du må bestemme deg for det. Nå er du voksen, og ingen kan ta valget for deg. 

Sammendrag – De så at jeg trengte en ny behandler, og de skulle tenke seg godt om for å finne en som kan passe meg, jeg får en ny behandler, og forhåpentligvis kommer jeg meg videre. Litt mer hjelp. Men siden det snart er påske blir det etter den er ferdig. Jeg skulle få en innkalling i posten. ENDELIG.

Jeg gikk i ørska etter møtet, prøvde å sove litt, men det gikk ikke. Fikk slappet av i det minste. Mamma kom en tur etterpå, vært på besøk i ettermiddag,kveld og hjulpet meg med å plukke ned de siste tingene fra gamleleiligheta. 

Meeen, så er jo jeg meg da, destruktiv til tusen, så når jeg skulle springe innom Vita for å kjøpe hårfarge mens mamma satt i bilen utafor kjøpesenteret isted, sprang jeg en tur innom apoteket igjen også. Dulcolax.. Og igjen, rasket med meg noe mer tulletabletter fra Vita. Heldigvis(?) vet ingen om dette. Men det blir stadig mer. Og mer.  

Ærlig talt så er jeg ikke klar for «frisk» når det gjelder mat…
Reklame

7 kommentarer om “Det gikk bra

 1. fint å høre at du følte deg sett ,og at du skal få videre behandling 🙂 modig av deg å gå på tross av angst. husk på at du er på bedringens vei i det minste- selv om du kanskje fortsatt dessverre gjør ting som å kjøpe de pillene, så går du fremover 🙂 stå på 🙂

  Liker

 2. Åååh, så glad for at de ser at du trenger en ny og annen behandler ❤ Du har vært flink og modig, virkelig! Stolt av deg og vær litt stolt av deg selv du også, det fortjener du! ❤ Tenker på deg og sender deg mangeeee klemmer! ❤

  Liker

 3. Synes det er kjempefint at du velger å bytte behandler, jeg gjorde aldri det selv og kom ikke noen vei. Men når du skriver at du ikke er motivert til å bli frisk, da tror jeg ikke du har vært syk nok lenge nok. Du må huske det at hvis DU ikke vil bli frisk, kan ingen andre gjøre det for deg. Og det tror jeg du vet selv også.
  Jeg ville ambefale deg å ta det steget der hvor du i det minste spiser sunt, istedet for å spise usunt. For du blir ikke noe tynnere av det. Tenk på all den smerten du går gjennom når du sulter deg, men hva er vitsen med det hvis du overspiser? Det er kroppens reaksjon når du blir sulten. Prøv å spis sunt istedet, du har sikkert hørt dette tuuuusen ganger før. Jeg har vært der selv, jeg er der enda, men det går en sunnere vei. har heller ikke lagt på meg noe av det.
  i fjor lå jeg innlagt på psykiatrisk med låste dører og lenker. Nå lever jeg livet på danseskole og drømmer om livet på the royal ballet school in London og nasjonal balletten.
  Wish it.
  dream it.
  do it.
  Jeg har troen på deg! (hvis du har!)

  Liker

 4. Ååå så godt å lese vennen. Jeg er så stolt av deg!! Jeg håper virkelig du får en god og flink behandler nå, en som ser deg for deg. Det er så utrolig viktig for at du skal kunne bli bedre.
  <3<3<3<3 *Skviseklem*

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s